Extra jungfruolja är synonymt med god hälsa och suverän smak. Det är med rätta, grunden för Medelhavsdieten. Dess fördelar är bevisade vetenskapligt och är allmänt kända för sina näringsämnen såsom omega 3 och 6 samt fenoler.
Det är ett säkert recept för välbefinnande, livslängd och kan rekommenderas till alla personer som tänker på vad de äter.
PHILIPPOS extra jungfruolivolja är ren och naturlig utan kemiska tillsatser som förändrar smak och kvalitet.
Betydelsen av en riktig kost för god hälsa har till stor del tappats bort i modern tid.
Det faktiska ordet ”diet” kommer från det antika grekiska verbet diaitaomai- dietomai, vilket betyder diago vion, jag lever. Det är ett sätt att leva!
Vårt samhälle ser till Medelhavsdieten för dess näringsriktning eftersom det alltid har gett hälsa, vitalitet och livslängd till befolkningen i Medelhavsområdet.
Äkta extra jungfruolivolja är hälsosam eftersom den erhålls genom mekanisk process
istället för den kemiska förfining/raffinering, som andra oljor genomgår.
Begreppet jungfruolja innebär att inga kemiska processer, som ändrar den ursprungliga
oljans arom, smak och egenskaper har använts vid framställningen.
Omfattande vetenskaplig forskning har nyligen visat att det är jungruolivoljans näringsämnen
och dess läkande och förebyggande komponenter som ger ett medicinskt värde.
De näringsämnen som jungfruolivoljan innehåller är ω-3 och ω-6 (samma som i modersmjölk),
flera antioxidanter, antiinflammatoriska-antiallergiska- och antivirala föreningar,
vilket gör att extra jungfruolivolja arbetar för att förebygga och läka.
Men där extra jungfru olivoljan verkligen står ut, är i mängden antioxidanter.
Dessa ämnen är biologiskt aktiva och några av dem kan hjälpa till att bekämpa allvarliga sjukdomar.
Några av de främsta antioxidanterna är den antiinflammatoriska oleocantalen, liksom oleuropein,
ett ämne som skyddar LDL-kolesterol från oxidation .