Unik Honung från Chalkidiki



NIRRA HONUNG

SKOGSHONUNG


Denna smakrika honung samlas in från april till augusti från en mängd olika träd, såsom vilda ekar, tallar, granar, lindar, kastanjeträd och vilda örter samt från nästan 1 100 sällsynta inhemska växtarter.


Det är denna mångfald i sin skörd som ger honungen dess komplexa karaktär.


Det är även detta som höjer den till topposition över hela världen när det gäller kvalitet och antioxidanter.


  • 100% rå grekisk skogshonung
  • Doft: mjuk träig skogsarom
  • Färg: mörk honungsfärg med grön fluorescens
  • Smak: medel sötma med svag syra och brända kola övertoner
  • Egenskaper: rik på mineraler och upp till fyra gånger mer intensiv antioxidantverkan än någon annan skogshonung över hela världen
  • Kristallisering: det kristalliserar inte lätt på grund av den låga socker- och vattenkoncentrationen


TALLHONUNG


Denna kvalitativa och unika honung utvinns endast i Grekland.

Den är så karakteristisk för det grekiska landet att till och med fjällinsekten som lever i tallarnas sav och producerar honungsdaggen kallas Marchalina Hellenica.


Honungen samlas in under en längre period, från april till november.


Innehåller alla näringsämnen som gör den till en ovärderlig superfood, med sin rika kropp och smak som gör den till en favorit bland honungskännare.


  • 100% rå grekisk tallhonung
  • Doft: maltig och kryddig tallskogsarom
  • Färg: mörk bärnsten
  • Smak: mindre djärvt söt med nötiga och distinkta träiga furutoner
  • Egenskaper: högt näringsvärde, rik på antioxidanter och spårämnen (kalcium, magnesium, järn, zink) med hög antiseptisk verkan och terapeutiska egenskaper. Låg sockerkoncentration gör den idealisk för en lågkaloridiet. högt näringsvärde och upp till fyra gånger mer intensiv antioxidantverkan än någon annan skogshonung över hela världen
  • Kristallisering: det kristalliserar inte lätt på grund av den låga socker- och vattenkoncentrationen.


Kristallisering är ett naturligt och okontrollerat fenomen som gör att ren rå honung blir tjock och grumlig.


Honung är en övermättad lösning av två sockerarter: glukos och fruktos.

Glukossocker separeras från vatten och blir till kristaller, medan fruktos blir kvar som vätska.

Det bästa sättet att omvandla honung till slät vätska är att applicera en uppvärmningsmetod med varmt vatten som inte bör överstiga 35°C, annars kommer dess näringsrika egenskaper att förstöras.


Användning av mikrovågsugn ska absolut undvikas.