Spanakorizo - Spenatris

Ibland känner man bara för att äta något vegetarisk. Speciellt efter helgen om man har unnat sig en del. Då är detta en perfekt rätt som är underbart god och superenkel att laga. Servera gärna med något gott bröd till som du kan doppa i den goda tomatsåsen.


Detta behöver du (2-3 port) :

1 dl PHILIPPOS extra ljungfruolivolja (Greek Land är perfekt till matlagning!)
1 gul lök

1 vitlöksklyfta
500 gr färsk spenat
1 burk krossade tomater (400 gr)
3 dl kokt vatten
1,5 dl ris (paraboiled eller risotto-ris)
1 msk tomatpuré
Salt & peppar

1 citron (till servering)

2 msk PHILIPPOS olivolja (till servering)


Såhär gör du:

Värm olivoljan i en gryta. Hacka och fräs löken till den blir genomskinlig. Tillsätt spenaten och stek ner den under omrörning tills den vissnat. Pressa i vitlöksklyftan.Tillsätt tomatpurén och riset och rör runt. Häll i de krossade tomaterna och det kokta vattnet. Låt det koka upp och tillsätt sedan kryddor. Låt det koka i cirka 20 minuter eller tills riset är färdigt. Smaka av med salt, peppar. Pressa över lite citron och ringla över lite god olivolja. Njut av din måltid.