Detta behöver du (2-3 port) :
1 dl PHILIPPOS extra ljungfruolivolja (Greek Land är perfekt till matlagning!)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 gr färsk spenat
1 burk krossade tomater (400 gr)
3 dl kokt vatten
1,5 dl ris (paraboiled eller risotto-ris)
1 msk tomatpuré
Salt & peppar
1 citron (till servering)
2 msk PHILIPPOS olivolja (till servering)
Såhär gör du:
Värm olivoljan i en gryta. Hacka och fräs löken till den blir genomskinlig. Tillsätt spenaten och stek ner den under omrörning tills den vissnat. Pressa i vitlöksklyftan.Tillsätt tomatpurén och riset och rör runt. Häll i de krossade tomaterna och det kokta vattnet. Låt det koka upp och tillsätt sedan kryddor. Låt det koka i cirka 20 minuter eller tills riset är färdigt. Smaka av med salt, peppar. Pressa över lite citron och ringla över lite god olivolja. Njut av din måltid.