Arakas -Kyckling med gröna ärtor i tomatsås


Här kommer ett recept som är en riktig favorit även hos barnen. Att det är enkelt att tillaga och nyttigt är också ett plus. Här har vi använt kycklingben, men det går utmärkt att göra rätten på kycklingfilé (då behöver du inte koka kycklingen) eller vegetarisk genom att avstå kycklingen eller använda haloumi.


Detta behöver du (3-4 port) :

1 kg kycklingben (alternativt kycklingfilé)

600 g frysta gröna ärtor

1 dl PHILIPPOS PREMIUM Delicate extra jungfruolivolja  
1 stor gul lök

2 st potatis

2  msk tomatpuré

1/2 paket passerade tomater (200 gr)
0,5 liter kokt vatten

2 msk vegeta eller en kycklingbuljongtärning
Salt & peppar

2 msk PHILIPPOS olivolja (till servering)


Så här gör du:

Koka kycklingbenen i 15 min (behövs inte om du använder kycklingfilé). Ta bort skummet som bildas under tiden det kokar. Häll ut vattnet. Hacka löken. Skala potatisen och tärna den. Bryn kycklingbenen i rikligt med olivolja i en stor kastrull tills de börjar få färg. Tillsätt lök och potatistärningar och rör runt. Häll i de frysta gröna ärtorna och rör runt tills de har tinat. Tillsätt tomatpuré och rör runt igen så det fördelas i kastrullen. Häll i de passerade tomaterna, vegeta (eller buljong) och rör runt igen. Låt det koka upp. Koka upp vattnet och häll i kastrullen så att ärtorna knappt täcks. Låt det koka upp och sänk sedan värmen så att det puttrar. Salta och peppra. Låt maten puttra i ca 30-40 min. Lägg upp på tallriken och ringla över lite olivolja. Servera gärna med gott bröd som du kan doppa i tomatsåsen. MUMS!!!