Aubergineröra


Ingredienser

  • 3 st aubergine
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl PHILIPPOS Extra jungfruolivolja
  • 2 msk  vinäger (valfri sort)
  • kapris (valfritt och efter smak)
  • Salt (gärna Fleur de sel)


Till 4-6 personer
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 30 min


Så här gör du:

Ställ ugnen på 200 grader.

  1. Nagga/gör hål i auberginerna med en gaffel och baka i  uppvärmd ugn ( 200°C) i ca 15 min, tills auberginerna har blivit mjuka.
  2. Låt auberginerna svalna en liten stund. Öppna dem sedan på längden och skrapa ur innehållet och lägg i en skål. 
  3. Mosa innehållet lite så du får en fin röra. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, vinäger och salt (gärna fleur de sel) och rör om.
  4. Tillsätt grekisk yoghurt och rör om. Om du inte gillar yoghurt, går det utmärkt utan!
  5. Garnera med kapris.


TIPS: Det är väldigt gott att lägga i tärnad tomat och rödlök vid servering.


Njut av detta till något grillat eller bara lägg röran på en god macka. MUMS!