Aubergineröra
Ingredienser
- 3 st aubergine
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 dl PHILIPPOS Extra jungfruolivolja
- 2 msk vinäger (valfri sort)
- kapris (valfritt och efter smak)
- Salt (gärna Fleur de sel)
Till 4-6 personer
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 30 min
Så här gör du:
Ställ ugnen på 200 grader.
- Nagga/gör hål i auberginerna med en gaffel och baka i uppvärmd ugn ( 200°C) i ca 15 min, tills auberginerna har blivit mjuka.
- Låt auberginerna svalna en liten stund. Öppna dem sedan på längden och skrapa ur innehållet och lägg i en skål.
- Mosa innehållet lite så du får en fin röra. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, vinäger och salt (gärna fleur de sel) och rör om.
- Tillsätt grekisk yoghurt och rör om. Om du inte gillar yoghurt, går det utmärkt utan!
- Garnera med kapris.
TIPS: Det är väldigt gott att lägga i tärnad tomat och rödlök vid servering.
Njut av detta till något grillat eller bara lägg röran på en god macka. MUMS!