Inspirerad av det genuint grekiska


Älskar du god mat? Det gör vi också!
Ställer du höga krav på kvalitet? Det gör vi också!
Det ska vara gott att äta, men det är också viktigt att det gör gott för kroppen som ska bära oss genom livet.
Medelhavskost ligger oss varmt om hjärtat, både för att det är så otroligt gott, men också för dess positiva effekt på vår hälsa, livskvalité och livslängd.


En av grundpelarna i medelhavskosten är olivolja. Kvaliteten på olivoljan du använder är helt avgörande för din matupplevelse. För att utvinna en ÄKTA extra jungfruolja krävs det oliver av hög kvalitet och noggrann process från tidpunkt för skörd av oliverna fram till buteljering. Oliverna ska skördas tidigt på säsongen, då smaken på oliverna är som störst.


En riktigt bra olivolja


Vi har hittat den olivolja som uppfyller alla våra krav! Vi vill nämligen ha tillgång till en olivolja som är ren och har den optimala balansen mellan fruktighet, fräsch grön smak med en lätt skärpa och en mild eftersmak av mandel. Precis som det ska vara med en perfekt olivolja!

I Pelopponissos och på Kreta finns den optimala jordmånen och det rätta klimatet för olivodlingar. Dessa områden är själva vaggan för medelhavskosten, som har sitt ursprung i antikens Grekland. I denna kost är olivoljan en av grundpelarna. Det är härifrån PHILIPPOS extra jungfruolivoljor kommer.

Olivsorten heter Koroneiki och plockas direkt från trädet i ett tidigt mognadsskede för att exkludera risk för mögel. Tidpunkten för skörd av oliver är avgörande för kvalitén. Ju tidigare skörd desto mer smak har oliverna. Efter skörden transporteras de direkt för kallpressning.


PHILIPPOS extra jungfruolivoljor produceras i två linjer:

PHILIPPOS PREMIUM och PHILIPPOS Greek Land.

De produceras båda av samma olivsort, Koroneiki, och är 100% grekisk. Båda finns som traditionell och ekologisk och håller samma höga kvalitet. Det som skiljer dem åt är att PREMIUM erhålls av oliver som växer i regioner som har en lång tradition av oliv- och extra jungfruolivoljeproduktion, medans Greek Land erhålls av oliver odlade av lovande uppåtgående regioner hängivna åt att utveckla och förbättra produktionen av extra jungfruolivolja. 




Inga kompromisser


Under en semester på Aegina upptäckte vi PHILIPPOS olivoljor. Vi kom i kontakt med ägaren själv och fick med egna ögon se att här kompromissar man inte med kvaliteten.


Här vill man bevara den traditionella grekiska processen som innebär mekanisk kallpressning utan några som helst tillsatser och kemikalier. Samtidigt använder man högteknologiska metoder och instrument för att säkerställa att kvalitet bevaras hela vägen från odling till konsument. 


Under lagringstiden kontrolleras och analyseras kvaliteten regelbundet. Man tittar på de organoleptiska parametrarna och färgen för att säkerställa att inga signifikanta modifieringar har stört produktens harmoni.

Man gör analyser på varje batch för att säkerställa att varenda flaska håller samma kvalitet.

Prova du också!


Nu vill vi dela med oss av denna upplevelse. Vi vill att även du ska få möjlighet att förgylla din matlagning och din hälsa med Äkta Grekisk Extra Jungfruolja.
Oliv & Liv har nu glädjen att lansera PHILIPPOS extra jungfruolivolja på den svenska marknaden.
Via Oliv & Liv  AB har du nu möjlighet att beställa och därmed ta del av denna fantastiska olivolja. Nu kan även din matlagning bli gudomlig!

Kvalitetsförsäkran


Kvaliteten: all extra extra jungfruolivolja överensstämmer med livsmedelssäkerhetskriterier eftersom den i alla faser av processen uppfyller alla krav som krävs för att få en högkvalitativ olja

Råvara: oliver uteslutande från de bästa grekiska produktionsregionerna Laconia på Peloponnesos, Chania och Sitia på Kreta utvalda med personlig vård och skicklighet.
Urval: vald bland den bästa årliga grödan för att få en produkt med en balanserad och konsekvent smak över tiden.

Timing: oliver plockade vid mognad när frukten har sin högsta rikedom i dyrbara hälsosamma biokomponenter, såsom polyfenoler och omega 3.
Bearbetning: manuell plockning av oliverna, omedelbar kallpressning, för att förhindra bildning av mögel.
Infrastruktur: olivkallpressning utförs i moderna anläggningar i enlighet med gällande hygien- och livsmedelssäkerhetspraxis, för att förhindra brister och förlust av organoleptiska och näringsmässiga egenskaper och hålla produkten intakt.
Förvaring: eftersom olja är en levande produkt kräver förvaring av dess naturliga egenskaper omedelbar överföring till tankar av rostfritt stål, för att hållas vid en stabil temperatur säker från exponering av luft och värme, vilket visar sig vara skadligt för oljans kvalitet.
Snabb hantering och noggrannhet: varje steg i processen, med start från olivskörden fram till leveransen av extrajungfruolivolja på flaska, följs kvalitetskraven strikt, med en snabbt och noggrant hantering.
100% naturligt: ​​inga konserveringsmedel, inga smakförstärkare eller surhetsreglerande medel, inga kemikalier av något slag; ingen GMO.

Buteljering: på flaska sker först då vi gör en beställning, vilket innebär att denna Extra junfruolivolja har full hållbarhetstid när den kommer till Oliv & Liv =18 månader